Meet the
Doc

ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ MD, MSc, MRCOG

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο ιατρός γεννήθηκε το 1985 στην πόλη της Κομοτηνής. Αποφοίτησε από το Λύκειο και εισήχθη στη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) το 2002.

Ορκίστηκε Ανθυπολοχαγός (Ιατρός) έχοντας παράλληλα αποφοιτήσει από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2008.

Ολοκλήρωσε την ειδίκευση του στη Μαιευτική – Γυναικολογία στη Μεγάλη Βρετανία, συγκεκριμένα στο York Teaching Hospital καθώς και στο St. James’ University Hospital. Κατά τη διάρκεια της εκπαιδεύσεώς του στο NHS, απέκτησε εξαιρετική εμπειρία στον τομέα της Μαιευτικής – Γυναικολογίας, όπου και μετά από την επιτυχία του στις εξετάσεις και την απαραίτητη κλινική και χειρουργική εμπειρία κατέκτησε τον τίτλο του Μέλους του Βασιλικού Κολεγίου Μαιευτήρων – Γυναικολόγων της Μεγάλης Βρετανίας (MRCOG).

Όσον αφορά τη Μαιευτική, η εμπειρία του περιλαμβάνει εξαιρετική γνώση στη διαχείρηση κυήσεων υψηλού κινδύνου, έχοντας εργαστεί σε εξειδικευμένες κλινικές για διαβήτη κύησης, εγκυμονούσες με αιματολογικά και ανοσολογικά προβλήματα καθώς και με καρδιολογικές παθήσεις, μιας και το St. James’ University Hospital αποτελεί κέντρο αναφοράς για τα περιστατικά αυτά. Επίσης πολύ σημαντική είναι η συμμετοχή του στη διαχείρηση της προεκλαμψίας σε ειδικά διαμορφωμένα Day Units, υπό την καθοδήγηση του professor James J. Walker, που έθεσε τα θεμέλια για την υποδειγματική αντιμετώπιση της προεκλαμψίας σε παγκόσμιο επίπεδο. Επιπλέον, εργαζόμενος σε μαιευτικές μονάδες με 10.000 περίπου τοκετούς ετησίως και τα μικρότερα ποσοστά καισαρικών παγκοσμίως, ο ιατρός διαθέτει μεγάλη εμπειρία στη διαχείριση μαιευτικών επειγόντων και έχει τη δυνατότητα διεκπαιρέωσης πολλαπλών μαιευτικών επεμβατικών διαδικασιών όπως: επεμβατικούς τοκετούς με χρήση εμβρυουλκών (Kielland’s, Neville-Barnes) και σικυουλκίας (kiwi), την εκτέλεση εξωτερικών μετασχηματισμών (ECV), περίδεσης τραχήλου, VBAC και κάθε άλλου είδους μαιευτική επέμβαση.

Όσον αφορά τον τομέα της Γυναικολογίας, ο ιατρός έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις advanced λαπαροσκοπήσεις για την αντιμετώπιση διαφόρων γυναικολογικών παθήσεων όπως η ενδομητρίωση, τα ινομυώματα, οι κύστες ωοθηκών και άλλων καταστάσεων. Μετά από επιτυχία στις εξετάσεις και τον απαραίτητο αριθμό επεμβάσεων έλαβε το Bachelor in Gynaecological Endoscopy από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Γυναικολογικής Ενδοσκόπησης (ESGE). Εν συνεχεία έλαβε το Level 2 MIGS Certificate από τη GESEA με σκοπό την ολοκλήρωση της κατάκτησης του τίτλου του Minimal Invasive Gynaecological Surgeon (MIGS), μοναδικού αυτήν τη στιγμή αναγνωρισμένου τίτλου στον ευρωπαϊκό χώρο.

Πέραν της γενικής εκπαιδεύσεως σε χειρουργικές επεμβάσεις και λαπαροσκοπήσεις, συμμετείχε ενεργά σε επεμβατικές διαδικασίες στα τμήματα της Ουρογυναικολογίας, της Αναπαραγωγής – Εξωσωματικής και της Γυναικολογικής Ογκολογίας.

Εν συνεχεία απέκτησε το μεταπτυχιακού τίτλο (MSc) του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ) με θέμα «Ανθρώπινη Αναπαραγωγή», με σκοπό την τελειοποίηση των γνώσεων του στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή – εξωσωματική γονιμοποίηση.

Έχει παρακολουθήσει πληθώρα διεθνών σεμιναρίων και συνεδρίων. Με δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά, ομιλίες και παρουσιάσεις σε διεθνή συνέδρια.

Αυτήν τη στιγμή εργάζεται ως Επιμελητής στη Γυναικολογική Κλινική του 424 Στρατιωτικού Νοσοκομείου και διαθέτει ιδιωτικό ιατρείο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης καθώς και στη Λήμνο. Συνεργάζεται με ιδιωτικές κλινικές της Θεσσαλονίκης για τη διενέργεια τοκετών και χειρουργικών επεμβάσεων.

ΤΙΤΛΟΙ

ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ

Οκτ 2022 – Έως τώρα:Επιμελητής Γυναικολογικού Τμήματος 424 Στρατιωτικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης
Οκτ 2018 – Οκτ 2022:Υποδιοικητής 88 Τάγματος Υγειονομικού
Αυγ 2016 – Οκτ 2018:Registrar (καθήκοντα επιμελητή) στο Μαιευτικό – Γυναικολογικό Τμήμα του St. James’ University Hospital του Leeds της Μεγ. Βρετανίας
Ιουν 2015 – Αυγ 2016:Registrar (καθήκοντα επιμελητή) στο Μαιευτικό – Γυναικολογικό Τμήμα του York Teaching Hospital της Μεγ. Βρετανίας
Ιουν 2014 – Ιουν 2015:SHO και εν συνεχεία Registrar στο Μαιευτικό – Γυναικολογικό Τμήμα του York Teaching Hospital της Μεγ. Βρετανίας
Δεκ 2013 – Ιουν 2014:Ειδικευόμενος Μαιευτικής – Γυναικολογίας στην Α’ Μαιευτική – Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης “Παπαγεωργίου”
Οκτ 2012 – Δεκ 2013:Ειδικευόμενος Β’ Χειρουργικής 424 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Εκπαιδεύσεως Θεσσαλονίκης
Σεπ 2010 – Οκτ 2012:Διοικητής 21ου Λόχου Υγειονομικού
Σεπ 2009 – Αυγ 2010:Διοικητής 31ου Λόχου Υγειονομικού – Διευθυντής ΣΤΕΠ
Οκτ 2008 – Αυγ 2009:Εκπαίδευση στη Σχολή Εφαρμογής Υγειονομικού (ΣΕΥ) στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

ΟΜΙΛΙΕΣ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ